Flora & Fauna van Maria Trolle


Afgelopen augustus lag dit supermooie boek op de
deurmat, het boek heb ik van BBNC Uitgevers/MUS gekregen voor een review en ik kan jullie melden dat dit absoluut een feestje is om in te kleuren.


Het boek Flora & Fauna kost € 15,99 en is
onder andere te koop bij Bol en Bookspot.

Als allereerste het boek:
Het boek is 25,5 x 22 cm groot en heeft een dikke kaft/omslag, het is zwart bedrukt met een ingekleurde tekening die in het boek te vinden is op de voorgrond en deze heeft als extra de gouden letters van de titel en gouden accenten. De achterkant heeft ook de zwarte achtergrond, met gekleurde bloemen, vlinders en gouden opdruk.
De rug is van een ander materiaal met de titel en de uitgever erop gedrukt.

Het papier en de tekeningen:
Is heerlijk dik en heeft een cremige kleur. Voelt echt super aan.
De tekeningen zijn gedrukt op elke bladzijde, maar het papier schijnt niet door op de andere kant.
Het is niet al te glad papier, maar ook zeker geen grof, het zit er een beetje tussenin.
De potloden gleden over het papier.
Het boek bevat 91 pagina`s met kleurplaten. (De andere 4 zijn de namen van de bloemen en beestjes & een pagina om je materialen te testen)
Het kleuren:
Kleuren op dit papier is echt een feestje, het papier is dik genoeg voor veel water en dit heb ik dan ook met verschillende materialen uitgeprobeerd.


Als eerste heb ik een pagina uitgekozen, hierbij heb ik met een fineliner een kader om de bloemen getekend en daarna de ‘lucht’ met Derwent travelset 1 ingekleurd. Hiervoor heb ik de nat-in-nat techniek toegepast.

Daarna heb ik de bloemen, bladeren en strik ingekleurd met Derwent Lightfast.
Nadat ik klaar was heb ik met goedkoop kopieer papier voor de gekleurde pagina en erna een stapel er tussen geplaatst. Op de achterkant van de gekleurde pagina heb ik met een ‘mist-spray’ met water de tekening erachter natgemaakt en alles dichtgeklapt.
Na een nacht onder een paar boeken gedroogd te hebben is de pagina op een enkele bubbel na helemaal weer recht getrokken.


De tweede kleurplaat heb ik zo goed als geheel met Caran D’ache Neocolor II gekleurd, dit over het algemeen met de nat-in-nat techniek.
Toen alles naar mijn zin was heb ik de pagina weer gedroogd zoals hierboven beschreven en na droging heb ik nog wat accenten aangebracht met Derwent Lightfast.


Kleurplaat nummer drie heb ik gekleurd met Prismacolor Premier potloden,
omdat ik iets anders wilde proberen.
Hiervoor heb ik vele laagjes opgebracht en tussendoor met Spectrum Noir blendingsolution geblend, daarna kon ik weer meer lagen opbrengen.


Alle stappen die ik heb ondernomen om de Dahlia's te kleuren.

De laatste kleurplaat is een pagina met een zwarte ondergrond en ik heb één keer met de gum over het zwarte gegumd en daardoor is er een beetje van het zwart verdwenen...

Mijn conclusie:
BBNC/MUS heeft echt een topper uitgebracht, het papier is echt geweldig! De tekeningen van Maria Trolle zijn helemaal mijn ding, ik ben gek op bloemen en nogmaals, het was een waar feest om te kleuren.
Het boek is wat prijzig, maar absoluut het geld waard, de tekeningen geven je rust en zijn heerlijk gedetailleerd. De namen van alle bloemen (en beestjes) staan achterin vermeld in een lijst, met de Nederlandse naam erbij.
Het papier is geweldig en je kunt er met veel materialen op kleuren, alles pakt goed en houdt ook goed, vrijwel niets meer te zien van het vele water wat ik heb gebruikt met de eerste twee kleurplaten.

Het enige nadeel vind ik zelf en dat was met het vorige boek ook, is dat de lijst met bloemen op paginanummer staan, maar de bladzijdes niet zijn genummerd en dat je dus steeds moet gaan tellen om te kijken welke bloemen er nu op welke pagina staan. Maar dat is het enige minpuntje die ik heb.

Langs deze weg wil ik BBNC/MUS heel hartelijk bedanken voor dit geweldige boek. Het is een super aanwinst voor mijn collectie.


© Made by Sammie 2019

Reacties

Populaire posts van deze blog

PanPastel Workshop van Julia Woning

Grayscale Mandalas Coloring Book van Ellen Wolters

Derwent Lightfast